Fındık & Yaban Mersini Mozaik Pasta

Fındık & Yaban Mersini Mozaik Pasta

'' MOZAİK PASTA ''

Malzemeler:
100 g tereyağ
1 su bardak süt (200 ml)
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri( 3 yemek kaşığı toz şeker kullanabilirsiniz.)
1 paket petibör bisküvi
1 paket burçak bisküvi
Yarım bardak kavrulmuş fındık
Yarım bardak ceviz
Yarım bardak kuru yaban mersini ( alternatif kuru yemiş kullanabilirisiniz.)

Yapılışı:
Öncelikte 100 g tereyağını tencerede kısık ateşte yanmadan eritin.
Pudra şekerini  ayrı bir karıştırma kabına aktarın.
Pudra şekerinin üzerine erittiğiniz tereyağını ve sütü dökün.
Kakaoyu da ilave edin, malzemeleri çırpın,
 
fındık, ceviz ve kuru meyveyi de ekleyin. Üzerine bisküvileri kırın.
Bisküvileri de koyduktan sonra tüm malzemeleri spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.  Servis edeceğiniz kalıbın içini streç film ile kaplayın.
Tüm harcı ekleyip, buzdolabının dondurucu bölümünde 4 saat bekletin. Dilimleyerek soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.



Bloga dön