Fındık Unu Nasıl Yapılır?

Fındık Unu Nasıl Yapılır?

Fındık, geçmişten beri ülkemizde oldukça popüler olan bir besindir. Bu kadar lezzetli ve sağlıklı olmasından kaynaklı farklı formlarını da günümüzde görmeye başladık. Fındık unu da bunlardan bir tanesidir. Fındık unu, fındığın iç ve dış kabuklarından ayrılıp öğütülmesiyle üretilir. Evde fındık unu yapımı da oldukça kolaydır. Çiğ iç fındığı istediğiniz miktarda robota alın. Robotunuzu çalıştırın ve un haline getirmeye başlayın. Parçalanan çiğ iç fındıklar toz forma ulaştığında robotu çalıştırmayı bırakmalısınız. Eğer uzun süre robottan geçirirseniz fındığın yağı çıkmaya başlayacaktır. Fındığı robottan geçirdikten sonra elekten geçirin. Ve işte fındık ununuz hazır. Fındık unu ile yapabileceğiniz birçok tarif de vardır. Uzun ömürlü olması için fındık ununu buzdolabında saklayabilirsiniz. Naturel iç fındıktan fındık unu yapmak için hemen Fındık Dalı’ndan siparişinizi oluşturun. Fındık çeşitlerini incelemek için tıklayın.

Fındık Dalı, Akçakoca’nın fındıklarını sizler için öğütüp un haline getirmiştir. Mutfağınızda fındık unu ile lezzetli tarifler yapabilmek için hemen buraya tıklayıp, fındık unu siparişi verebilirsiniz. Katkısız, koruyucusuz tamamen doğal olan fındık ununa zahmet çekmeden bir tıkla sahip olabilirsiniz. Fındık unu, glutensiz ve bol protein özelliği ile gelişme çağındaki çocuklardan, yetişkinlere, yetişkinlerden yaşlılara tüm bireyler için sağlık deposudur. Fakat fındık gibi besinler bazı insanlarda alerjenlik gösterebilir. Bu yüzden bu tarz ürünlere karşı hassasiyetiniz olup olmadığına dikkat edin.

Fındık Unu İle Tarifler

Fındık unu ile birbirinden lezzetli tarifler yapabilirsiniz. Tuzlu ve tatlı tarifler olmak üzere bir sürü çeşitli tarife uygundur. Hem zahmetsiz hem de sağlıklı bir tarif arıyorsanız size uygun fırın veya ocak gerektirmeyen bir tarifimiz var.


Malzemeler:

-300 gram Fındık Dalı Fındık Unu

-3-4 çorba kaşığı Fındık Dalı Çifte Kavrulmuş Fındık Ezmesi

-İsteğe bağlı 1 çay kaşığı vanilya

-Dışını kaplamak için istediğiniz bir çikolata

 

Fındık unu, fındık ezmesi ve vanilyalı bir karıştırma kabına alın. Tüm malzemelerin birbirine karıştığından emin olun. Karışan harcı yuvarlak toplar halinde bir pişirme kağıdının üstüne dizin ve buzdolabında 2-3 saat boyunca dinlendirin. Dinlenen harcınızı dolaptan alın ve istediğiniz bir çikolatayı benmari usulü eritin. Ardından yuvarlak fındık toplarınızı erittiğiniz çikolata ile kaplayın. Daha sonrasında buzdolabında tekrar 2-3 saat donmasını çikolataların da iyice donmasını bekleyin. Dilerseniz Fındık Dalı İç Fındık ile dışını da kaplayabilirsiniz. Çikolataya batırdığınız topları hemen küçük parçalar haline getirdiğiniz iç fındığa batırın. Böylece dış katmanı da fındık ile kaplanacaktır. Ardından buzdolabında bekletebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de kolay bir tarif olan fındık topları çayın ve kahvenin yanında tüketebilirsiniz.

 

Farklılık arayanlar için ise oldukça lezzetli hem de sağlıklı kakao fındık unlu kurabiye tarifimiz var.

Malzemeler:

-3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
-1 su bardağı Fındık Dalı Fındık Unu
-1 yemek kaşığı Fındık Dalı Şekersiz Fındık Ezmesi

-2-3 yemek kaşığı bal veya pekmez

Tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın. Karıştırdığınız iç harcı elinizde yuvarlak yapıp bastırın. Hepsini fırın tepsisine dizin. Üzerlerini çatal ile şekil verdikten sonra 180 derecede pişirin. Eğer balın ısı ile temas etmesini istemiyorsanız pekmez tercih edebilirsiniz.

 

Fındık unu ile kek, ekmek birçok tarif yapabilirsiniz. Mutfakta farklı ve bol sağlıklı tercihler yapmaya özen gösteriyorsanız Fındık Unu vazgeçilmeziniz olacaktır. Hemen şimdi siparişinizi vermek için buraya tıklayın.

Fındık Unu Kalorisi Nedir?

1 tatlı kaşığı 5 gram fındık ununda 32 kalori bulunmaktadır.

1 çorba kaşığı 10 gram fındık ununda 64 kalori bulunmaktadır.

1 porsiyon 45 gram fındık ununda 286 kalori bulunmaktadır.

1 su bardağı 200 ml fındık ununda 1272 kalori bulunmaktadır.

Fındık Unu Faydaları Nelerdir?

Fındık çok besleyici bir besindir. Uzmanlar tarafından da uzun yıllar boyunca bir avuç fındık tüketmenin önemi anlatılmıştır. Ülkemizde hem yetiştirip hem üretimini yapıyoruz. Vitamin deposu ve faydalı içeriğiyle fındık tüm Türkiye’nin tüketmeyi sevdiği bir atıştırmalık haline gelmiştir. Fındık, faydalı olduğu kadar tadı da oldukça lezzetlidir. Farklı formlarıyla da günümüzde mutfakların vazgeçilmez besini olmaya başlamıştır. Fındık unu da vitamin, mineral ve protein deposudur. Özellikle fındık unu glutensiz bir un olma özelliği ile karşımıza çıkmaktadır. Gluten hassasiyeti olan tüm bireyler için tüketime elverişli bir undur.

Fındığın çiğ halinden yapılan fındık unu antioksidan oranını da kaybetmiyor. Antioksidanlar, hastalıklara karşı korumada çok etkilidir. Protein olarak da oldukça yüksek bir orana sahip olan fındık unu, protein alımını da destekliyor. Özellikle vegan ve vejeteryan beslenen bireyler için ek bir protein kaynağı olarak kullanılıyor. Fındık unu, yüksek lifli olması sayesinde bağırsakları düzenleyici bir görev görüyor ve tip 2 diyabetin oluşmasını da engelliyor. Sahip olduğu yüksek miktarda kalsiyum ile de fındık unu, kemik sağlığımızı korur. Ayrıca fındık unu yine kalsiyum oranı sayesinde oluşabilecek olası kemik rahatsızlıklarının da önüne geçmesine yardımcı olur.

Bloga dön